Een lokale partij die snapt wat service is

Als een verbouwing plaatsvindt op de momenten dat een winkel gewoon open is, is het wel zo fijn als je elkaar niet in de weg loopt. Jan van de Ven Elektrotechniek hielp mee bij de verbouwing van Dirkx Bikeshop en zorgde ervoor dat de winkel op elektrisch gebied weer járen vooruit kan. Bart Dirkx kijkt terug op het project.

Uitbreiding

“We waren met onze fietsenzaak uit ons jasje gegroeid en aangezien we ruimte hadden, besloten we uit te breiden. De eerste werkzaamheden van de verbouwing startten in 2021. De architect had de tekening gemaakt en wij zijn zelf op zoek gegaan naar een partij die de elektra kon verzorgen. Stroom moet bij ons goed geregeld zijn want de verkoop van elektrische fietsen is de laatste jaren explosief gestegen.”

Lokale partij

“Vanuit het netwerk kenden we Marco Jansen die bij Jan van de Ven werkt en dus was het contact snel gelegd. We zochten sowieso naar een partij in de buurt. Als er ooit iets niet werkt, heb ik er geen zin in om lang op service te moeten wachten. Dat is nu goed geregeld, dat weet ik zeker.”

Aanpassen en meedenken

“Je ontkomt er niet aan dat af en toe de stroom even stilgelegd moet worden. Dat gebeurde altijd in goed overleg en als het voor wat langere tijd was, dan gebruikten ze daar de maandag voor, als de winkel toch al gesloten was.”

Lichtplan

“In overleg hebben we het totale lichtplan voor de winkel bedacht. Er moest zowel basis- als sfeerverlichting komen. Op verschillende plaatsen in de winkel komen podia waarop telkens een andere fiets in de spotlight komt. De verlichting is er al, de podia zijn we nog aan het maken.”

Geld besparen

“We gaan de komende jaren veel geld besparen want we hebben zonnepanelen laten plaatsen. Genoeg om de nul te behouden op onze energierekening. Dat is een investering waar we nog veel plezier van gaan beleven. De zon is sowieso belangrijk voor ons: als die schijnt, trekken mensen erop uit met de fiets en fietsen verkopen wij graag.”

Afgerond project

“Met de beveiliging is nu ook alles in orde want ook daar heeft Jan van de Ven Elektrotechniek verstand van. De camera’s hangen en beveiligen onze spullen. Dat geeft een zeker gevoel. De werkzaamheden van Jan van de Ven Elektrotechniek bij ons zijn klaar, als laatste actie verzorgden ze de elektra om de letters en het logo buiten aan ons pand aan te kunnen sluiten. Nu zie je ’s avonds ook heel duidelijk waar we zitten. Dan weten klanten waar ze overdag moeten zijn als ze een nieuwe fiets nodig hebben of hun fiets gerepareerd willen hebben.”