Laten zien waar we voor staan

Afgelopen tijd is Jan van de Ven Elektrotechniek bezig geweest met de nieuwbouw van VD Leegte Metaal in Hapert. We mochten hiervoor de complete elektrotechnische installatie ontwerpen en uitvoeren voor 30.000 m2 productiehal en kantoren. test

 

 

Sterker door samenwerking

Voor een karwei als dit is samenwerking nodig. Het motto van VD Leegte ‘Sterker door samenwerking’ sluit hier prachtig op aan. Uiteraard is er veelvuldig overleg met opdrachtgever VD Leegte Vastgoed, maar ook onderaannemers en leveranciers moeten constant op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Bij aanvang was er geen installatie-adviseur of bestek aanwezig; het was aan ons om de variabelen te vertalen naar een complete elektrotechnische installatie. Een uitdaging, maar wel een prachtige kans om te laten zien waar we voor staan.

Totaalplaatje

Een ‘kleine’ opsomming van de werkzaamheden die we hebben verricht: Hoofdverdeelkasten en onderverdeelkasten maken en plaatsen, aardingsvoorzieningen potentiaalvereffeningen maken, een railkokersysteem van 1600/1000/500/250 ampère ten behoeve van het totale voedingssysteem plaatsen, wat neerkomt op 1310 meter spanningsrail. Het aanleggen van een infrastructuur door middel van kabelgoten en wandgoten in diverse breedtes. Het installeren van de verlichting van zowel de productiehallen als de kantoren, waarbij rekening gehouden is met daglichtregeling, inbouwarmaturen en decoratieve ledverlichting. Aanleggen van noodverlichting, brandmeldinstallatie en de geluidsinstallatie. Aansturing van de zonweringinstallatie. Het koppelen van de inbraakinstallatie aan de toegangscontrole, intercom en poortsturingen. Het verzorgen van de complete data-installatie, veelal in glasvezel en uiteraard het elektrotechnisch aansluiten van alle machines en installaties die nodig zijn voor de productie. We noemen nog heel veel werkzaamheden niet maar dit geeft een mooi overzicht van het totaalplaatje.

Flexibiliteit en communicatie

De uitdaging bij dit project zat ‘m vooral in het samenbrengen van alle benodigde installatievoorzieningen en de complete elektrotechnische installatie. We hebben ruime ervaring in de utiliteitsbouw, maar dit project was bijzonder door de grote hoeveelheden en afmetingen van het gebouw. We hebben in fases gewerkt waardoor de productie niet in gevaar is gekomen en machines snel operationeel konden zijn. Er werd een constant beroep op onze flexibiliteit gedaan. Onze kracht is door duidelijke communicatie snel in te kunnen spelen op veranderingen en gevraagde aanpassingen en dat is in dit project goed naar voren gekomen.

Trots op het resultaat

We zijn als elektrotechnisch bedrijf enorm trots op het resultaat. We hebben kunnen laten zien waar we voor staan, dat we kwaliteit leveren en dat we werken met de laatste technische innovaties.  Het is een fantastisch mooi gebouw geworden dat voldoet aan de huidige stand van de techniek.