Met goed overleg en veel improvisatie kom je ver

Voor Jeffrey Kraaikamp is de nieuw- en verbouw van Gooskens Hout in Hoogeloon het eerste project dat hij als hoofdmonteur uitvoert. Meteen een flinke sprong in het diepe. Het project nadert de voltooiing, al liggen er nog genoeg werkzaamheden te wachten voordat de busjes van Jan van de Ven Elektrotechniek van het terrein zijn verdwenen.

“Voor ons was dit allesbehalve een standaard opdracht. Het gebeurt niet echt vaak dat de productie van een bedrijf gewoon door moet gaan en dat er ondertussen verbouwd wordt. In het deel nieuwbouw zat de uitdaging niet, dan overleg je met de uitvoerder van de aannemer wanneer je terecht kunt. Maar bij de verbouw van het bestaande gedeelte komt een extra moeilijkheid om de hoek kijken; de medewerkers van Gooskens mochten geen ‘last’ van ons hebben.

Door heel strak te plannen, was het mogelijk om op de momenten dat de medewerkers pauze hielden, even de stroom te onderbreken en zo een nieuwe installatie aan te kunnen sluiten. Dat vergt improvisatie en goed overleg maar ik herinner me niet dat we het bedrijf stil hebben moeten leggen. Op zich is dat heel uitzonderlijk. Het is wel gebeurd dat op de planning stond dat er medewerkers op zaterdag terug zouden moeten komen, omdat wij anders niet vooruit konden. Door even een tandje bij te zetten, konden we alles zo fixen dat die extra zaterdag niet hoefde. Daar was iedereen blij mee.

Leerling Luuk is net zo hard gegroeid als het pand waar we aan werkten

Het mooie van dit project was de afwisseling; de ene dag trokken we grote kabels voor de installaties door de nieuwe hal, de andere dag sloten we datakabels aan op de kantoren. Het vergde een strakke planning voor de vier collega’s waarmee we gemiddeld aan dit project werkten. Voor mij was het de eerste keer in deze functie. Ik ben altijd monteur geweest en nu kreeg ik de vraag of ik het project wilde leiden. Een prachtige kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Gijs bezocht de bouwvergaderingen en koppelde de resultaten daarvan terug naar mij.

Tijdens dit project had ik elke dag een leerling bij me: Luuk. Ik kan echt zeggen: hij is net zo hard gegroeid als het pand waar we aan werkten. Ik heb hem regelmatig voorbeelden kunnen laten zien van hoe een installatie niet moet. In de loop der jaren waren er verbindingen gemaakt die niet helemaal volgens de norm waren aangelegd. Nu hadden we de kans om alles helemaal goed te doen. Vooral van de nieuwe installaties kon hij veel leren. Prachtig om die ontwikkeling van dichtbij mee te maken.

Wij zijn vaak als laatste weg op een karwei

Het project nadert de einddatum. Ik verwacht dat het net voor de zomervakantie opgeleverd zal worden. Wij zijn meestal als één van de laatsten weg. Samen met de poetsploeg die we zoveel mogelijk ruimte willen geven. Soms moet er nog ergens een sfeerverlichting geplaatst worden, dat proberen we dan zo netjes mogelijk te doen.

Met nog een paar maandjes werk kan ik toch al terugkijken op een succesvol project. Een grote, uitdagende klus maar wel eentje waar we heel trots op mogen zijn. Ik wens dan ook alle medewerkers van Gooskens heel veel werkplezier in de nieuwe hal en kantoren.”