Niels vertrekt

Meer dan 25 jaar werkte Niels van Breda voor Jan van de Ven Elektrotechniek. Vijfentwintig en een half, om precies te zijn. Geen dag ging hij met tegenzin naar het werk maar toch is de tijd van afscheid nemen nu gekomen. Niels gaat iets héél anders doen, namelijk een camping runnen in Duitsland.

25 Jaar

Als 17-jarige jongen kwam Niels bij Jan van de Ven Elektrotechniek binnen. “Ik had de LTS gedaan en wilde daarna doorleren op het Technisch Lyceum maar dat beviel niet. Ik was toen al geen man van de theorie, leer dingen liever in de praktijk. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Ben opgeklommen van leerling monteur tot de functie die ik nu had, maar die eigenlijk geen naam heeft. Daar doen we niet echt aan binnen dit bedrijf. Je doet wat je kunt en waar je goed in bent en iedereen is gelijk. Ik heb een prachtige tijd gehad, met fijne collega’s aan mooie projecten gewerkt. Nu is het tijd voor iets anders.”

Van fantasie naar realiteit

Niels en zijn vriendin Anne hebben een camper en gaan daarmee graag op vakantie, bij voorkeur naar Duitsland. “De laatste tijd fantaseerden we er steeds vaker over om een camping over te nemen en ons leven helemaal anders in te gaan richten. Onze fantasieën werden steeds concreter en we zijn serieus gaan onderzoeken of het haalbaar was. Dat bleek zo te zijn en dus zijn we actief op zoek gegaan naar campings die ter overname stonden. We kwamen al snel bij ‘Campingplatz Schliprütener Mühle’ uit. We zijn er zelf een weekje gaan staan en het voelde meteen goed. We gaan de uitdaging aan om van de camping die wel open en draaiend, maar erg gedateerd is, op te knappen. Dat gaat veel tijd en energie kosten maar we hebben geen hekel aan hard werken.”

Camping en B&B

Verwacht van Niels en Anne geen ‘Ik Vertrek’ taferelen, waarbij alles in het honderd loopt. “We hebben ons echt goed voorbereid. De camping ligt midden in het Sauerland, in prachtige natuur. Mensen komen er voor de rust, om te wandelen en te fietsen. Er is naast de camping met 76 plekken een groot woonhuis. Veel te groot voor ons met z’n tweetjes, daarom gaan we een deel daarvan nog verbouwen tot Bed & Breakfast.”

We gaan ervoor

Half februari worden de verhuisdozen van Reusel naar Schliprüten gebracht en kan het werk beginnen. “Iets heel anders dan we tot nu toe gedaan hebben”, zegt Niels. “We zijn nu begin veertig, als we het óóit zouden moeten doen, is het nu. De reacties van familie en vrienden zijn positief; als we de toezeggingen mogen geloven, zitten we de komende jaren helemaal vol. Iedereen is van plan om ons een keer te bezoeken en daar zijn we blij mee. We gaan ervoor, hebben er heel veel zin in. Ik kijk terug op 25 prachtige jaren bij Jan van de Ven, nu komen er prachtige jaren in Duitsland.”