Zonnepanelen voor bedrijven

Zonne-energie is de toekomst. Dat geldt niet alleen voor particulieren, maar ook zeker voor bedrijven. Door met zonnepanelen zelf stroom op te wekken voor je bedrijf, verlaag je de energierekening én draag je bij aan een beter milieu. Door nieuwe ontwikkelingen en technologieën gaan zonnepanelen ook steeds langer mee. Bij van den Ven Elektrotechniek zijn we expert op het gebied van duurzame energie én installeren we zonnepaneelsystemen. In deze blog vertellen wij meer over dit onderwerp!

Waarom zonnepanelen?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om als bedrijf voor zonnepanelen te kiezen. Eén van de meest bekende redenen is misschien wel het verduurzamen van je bedrijf. Daarbij is het een groot voordeel voor de energiekosten. Deze kosten zijn dankzij zakelijke zonnepanelen een stuk lager. Maar met de huidige energie crisis kan het ook net dat stukje extra energie opwekken, waardoor je (eventueel in combinatie met accu-opslag ) die extra machine wel kunt laten draaien. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt hangt af van het energieverbruik binnen je bedrijf. De aanschaf hiervan is niet goedkoop, maar als je minstens 25 jaar gebruik maakt van de panelen heb je de investering hier al snel drie tot vier keer uitgehaald. Investeren in zakelijke zonnepanelen is dus zeker de moeite waard!

Voordelen en mogelijke subsidie voor bedrijven

Zonnepanelen worden steeds populairder. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven is het een steeds interessantere investering. Het is niet alleen interessant omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat de overheid een aantal subsidies heeft die gebruikt kunnen worden voor de aanschaf van zonnepanelen. Hiermee willen ze ondernemers stimuleren om te investeren in zonnepanelen. Zo kunnen bedrijven onder andere gebruik maken van de volgende subsidies en/of belastingvoordelen:

  1. EAI. Bedrijven die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie gebruik kunnen gebruik maken van Energie Investeringsaftrek (EAI). Dit is een regeling in Nederland waarbij direct financieel voordeel wordt geboden aan bedrijven die investeren in duurzame energie.
  2. KIA. Wanneer je als bedrijf investeert in bedrijfsmiddelen heb je ook nog kans dat je in aanmerking komt voor Kleinschalige Investeringsaftrek (KIA). Onder andere zonnepanelen vallen onder bedrijfsmiddelen, waardoor je een X procent aan aftrek krijgt.
  3. Gewone investering. Naast EIA en KIA mag je panelen ook nog aftrekken van de belasting als ‘gewone investering’. Dit valt onder BTW en algemene investeringsaftrek.

Kortom, veel verschillende opties als het aankomt op investeringsaftrek bij zonnepanelen!

Van de Ven Elektrotechniek en zonnepanelen

Wij zijn expert op het gebied van duurzame energie. Eén van onze diensten is dan ook het plaatsen van zonnepanelen, maar ook het verduurzamen van verlichting of het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto kunnen we verzorgen. Wanneer je ervoor kiest om te investeren in zonnepanelen doen wij voorafgaand onderzoek. We bekijken het bedrijfspand; wat is de exacte ligging en wat is het jaarverbruik op energiegebied? Vervolgens plannen we een afspraak in om het totale plan door te spreken. We zorgen dat er ter plekke ook nog een opname plaatsvindt, zodat we altijd een maatwerk advies kunnen geven.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij geven je graag advies!
Neem contact met ons op via 0497-382846 of mail ons naar info@venelektro.nl